Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

רענון פקודות אילוף בסיסיות

במקרים מסוימים גם לאחר סיום סדרת אילוף באופן עצמי או עם מאלף כלבים יידרש אימון רענון על מנת לשמר את האילוף ואת הבנת הפקודות. תכיפות השעורים יכולה להיות פעם ביום/שבוע/חודש, כל מקרה לגופו.

מעבר לחיזוק פקודות, הרענון תורם גם לטיפול בבעיות התנהגות. בניגוד לסדרת אילוף ראשונית, תהליך הרענון אינו אינטנסיבי ואף על פי כן תוכלו להבחין בשינויים התנהגותיים תוך מספר שיעורים. ניתן לבצע שעורי רענון בבית באופן עצמי או בעזרת מאלף מקצועי. ברוב המקרים אין צורך בהשקעה של זמן רב. ניתן להסתפק לפעמים במספר דקות בכל יום בהם עובדים על פקודות ספציפיות כגון שב, אליי, ארצה, רגלי.

הרענון חשוב במיוחד במקרים של כלבים הסובלים מחוסר/עודף ביטחון מה שמוביל לבעיות משמעת כגון נביחות, בריחות וכו'. לפעמים כלבים מבינים אבל עדיין מתעלמים מפקודות ועל כן יש צורך לעבוד על הפקודות על מנת לתקן בעיות משמעת.

מקרים נוספים בהם נרצה לרענן את האילוף הם מקרים בהם אנו מבחינים שחסר לנו ידע. לצורך הדוגמא, אם אתם מוצאים את עצמכם מכים את הכלב עם עיתון מגולגל על מנת לאלפו, יתכן שלא יזיק רענון לכם ולכלב. במקרים כאלו כדאי לשקול הזמנת מאלף כלבים מקצועי שיעביר מספר שיעורים בהתאם לצורך.

פקודות מרכזיות לעבוד עליהם לצורך רענון

"בוא אלי" – שחררו את הכלב, עשו זאת במקום שמאפשר זאת, ללא אנשים בסביבה, וכשהרצועה עדיין מחוברת עליו. שחררו אותו ותנו לו להתרכז בדברים שהוא מוצא מסביבו. כשנראה שהכלב שכח מקיומכם, קיראו ואמרו "בוא אליי" (או כל מילה שבחרתם לצורך פקודה זו). התוצאה הרצויה היא שהכלב יבוא אליכם, יתיישב מולכם ויביט ישירות אליכם. צ'פרו והעניקו מילה טובה מדי פעם, לצורך חיזוק ההתנהגות.

"שב" – פקודה שימושית למצבי המתנה, אך לא פחות מכך לפקודה זו חשיבות בעבודה על משמעת וצייתנות. פיזית, עבור הכלב הפקודה קלה מאוד לביצוע, עליו בסה"כ להוריד את האגן. אבל מבחינת חלוקת הקשב שלו וההיענות שלו אליכם, הפקודה מבהירה את יחסי הכוחות. רצוי להרגיל את הכלב להתיישב בצמוד לרגל שמאל שלכם, כך הוא יזכור תוך כדי הליכה ב"רגלי" איפה עליו לשבת. בזמן עצירות כאשר מתרגלים "רגלי" יש להתאמן גם על הפקודה "שב" בכל הזדמנות מתאימה – לפני שעוברים את הכביש, לפני כניסה הביתה וכו'.

אלו הפקודות הנפוצות ביותר. כמובן שיש לעבוד על כל יתר הפקודות החשובות כגון ארצה, לא לזוז, וכד'.

תפריט נגישות