Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

מחלת הסוכרת בכלבים

בקרב בני האדם, סוכרת מוגדרת כאחת המגפות המשמעותיות של המאה ה-21, עם מספר הולך וגובר של אנשים המאובחנים כסובלים מהמחלה. חשוב לדעת כי גם בקרב ההולכים על ארבע, הן כלבים והן חתולים, מחלת הסוכרת קיימת גם קיימת. ללא אבחון מוקדם וטיפול נכון, היא אף עלולה לסכן את חייהם.

אילו סוגים של סוכרת קיימים אצל כלבים?

מחלת הסוכרת אצל כלבים נובעת לרוב מפגיעה בלבלב, המביאה לכך שהגוף מפסיק לייצר אינסולין באופן כמעט מוחלט. אם משווים זאת לעולם בני האדם, הסוכרת הנפוצה בקרב הכלבים היא סכרת Type 1, הידועה אצלנו גם בתור סוכרת נעורים.

מהם התסמינים של סוכרת אצל כלבים?

התנהגות מסוימת של הכלב עלולה להעיד על כך שמתפתחת אצלו סוכרת. בין התסמינים הנפוצים של המחלה בקרב חברינו הטובים ביותר אפשר למנות שתייה מרובה, אכילה מרובה וכן תכיפות במתן שתן. כלב הסובל מסכרת עלול לסבול מאיבוד משקל, כמו גם מהתפתחות של קטרקט.

מה גורם לסוכרת אצל כלבים?

להבדיל מחתולים, אצלם סוכרת לרוב נגרמת מאכילת יתר ומהיעדר פעילות גופנית, כלבים סובלים מסוכרת עקב גורמים גנטיים או מחלות שונות, בראשן דלקת אוטואימונית של הלבלב. עם זאת, גם טיפול בתרופות מסוימות או השמנת יתר עלולים להביא לסוכרת בקרב כלבים.

האם גזעים מסוימים מועדים יותר לחלות בסוכרת?

ההנחה המקובלת בקהילה הווטרינרית היא שכלבים וכלבות הסובלים ממשקל יתר, החל מגיל שש, עלולים לפתח סוכרת בסבירות גבוהה יותר מאחרים. בנוסף לכך, יש גזעים אשר רמת הסיכון עבורם גבוהה יותר, דוגמת פודל, טרייר אוסטרלי, שנאוצר, תחש, קייסהונד ואחרים.

כיצד מאבחנים סוכרת?

הסימנים המחשידים של הסוכרת שתוארו מעלה יכולים להיות מאוששים או מופרכים באמצעות בדיקה המתבצעת אצל הווטרינר וכוללת תשאול, בדיקה פיזית ובחינה של כמות הסוכר אצל הכלב, בין אם בדם ובין אם בשתן.

כיצד מטפלים בסוכרת?

מטרת העל של הטיפולים בסכרת אצל כלבים היא להשלים את חוסרי האינסולין, מה שנעשה לרוב באמצעות הזרקה תת עורית. את הזרקת האינסולין יכולים לבצע הבעלים של הכלב, לאחר שהווטרינר קובע את המינון, אם כי צריך לקחת בחשבון שברוב המקרים ההזרקה נדרשת פעמיים ביום לאורך כל חייו של הכלב.

הקפדה על מזון בריא, עשיר בסיבים תזונתיים ודל סוכר (קיימים מזונות ייעודיים לסובלים מסוכרת), כמו גם על טיולים ארוכים שיאפשרו לגוף הכלב להיות פעיל, יכולים לסייע אף הם. קריאה מומלצת: טיפים לשמירה על בריאות הכלב

תפריט נגישות