Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

טעויות נפוצות באילוף כלבים

אילוף כלבים הוא תהליך חשוב ביותר החיוני ליצירת אינטראקציה חיובית בין בעל החיים לבעליו. כמו כן, מדובר באחד המרכיבים החשובים ביותר במערכת יחסים זו באותה המידה כפי שזהו הכרח לחינוך כלב המסוגל לשלוט בצרכיו, בהתנהגותו ושאינו מהווה סכנה לסביבה. חשוב לציין שכל סוג וכל גזע של כלב ניתן לאילוף ברמה כזו או אחרת, ובמאמר זה נעבור על טעויות נפוצות האופייניות לבעלי כלבים מכל הסוגים.

טעות ראשונה – מאוחר מדי

בעוד שכלבים רבים יכולים ללמוד שיטות אילוף חדשות גם אחרי השנה הראשונה בחייהם, ככל שתקדימו להתחיל – כך התוצאות יופיעו מהר יותר. בנוסף, אילוף בסיסי של גורים (עשיית צרכים, ציות לבעלים) יכול לעזור מאוד בכל השלבים הבאים בחיי הכלב, משום שכשהעיקרון מובן, ניתן כבר ללמד כל דבר (לקריאה נוספת: קורס אילוף כלבים).

איסורים לא מובהקים

כאשר הכלב מראה התנהגויות לא רצויות, חשוב מאוד למנוע אותן כמה שיותר מוקדם באמצעות הערות ומניעת התנאים להתקיימותן במידת האפשר. חשוב מאוד שהכלב יידע בוודאות שאסור לו לעשות זאת, ויש להבהיר לו זאת לא רק במילים, אלא גם בשפת גוף.

אי הבנה לגבי מהו סימן עבור כלב ומהי מילה

כאשר מלמדים את הכלב פקודה כלשהי, חשוב להבין שהוא לא "זוכר" את המילה, אלא את כל הסיטואציה. לדוגמא, אם לימדתם אותו לשכב "ארצה" בבית, על השטיח שלו, אם תגידו לו "ארצה" בזמן הטיול בפארק, כשיש סביבו אינספור כלבים אחרים, ציפורים, רעשים וגירויים נוספים – המילה "ארצה" לכשעצמה לא תעבוד כסימן. המילה הינה רק סימן מחזק להבנה שכבר יצרתם בתודעה של הכלב באמצעות התניות, שפת גוף וחיזוקים חיוביים.

חיזוקים חיוביים בקצב

יכולת הריכוז של הכלב היה קצרה מאוד, לכן חשוב מאוד לתת לו את החיזוקים בתדירות גבוהה על מנת שלא יאבד עניין ולא יהיה מתוסכל מכל מה שנדרש ממנו במהלך האילוף. חשוב להכין מראש את ה"פרסים" של הכלב לכל משך האימון. שצריך להיות קצר. עדיף לעשות מספר אימונים קצרים ביום, מאשר אחד ארוך.

שינויי סביבה

חשוב מאוד שהכלב ילמד את כל הפקודות וההתניות בסביבות שונות. רק אחרי שעשיתם את האימונים של אותן הפקודות במקומות שונים והגעתם לכך שהכלב מבין אותן תמיד – ניתן לומר ששלב האילוף הסתיים בהצלחה.

אילוף רך או קשה מדי

שתי האסכולות של האילוף יכולות להיות לא יעילות כאשר הבעלים לא גמיש. חיזוקים חיוביים בלבד יכולים להוביל לכלב שלא מכבד את בעליו ותוקפני כלפי הסביבה (חינוך רך מדי), בעוד חינוך שמתחיל ונגמר בכוח יביא לכלב שרק מפחד מהבעלים שלו ולא אוהב אותו, ועושה כל מה שנדרש ממנו בכדי להימנע מכאב – מוטיבציה גרועה למדי. תמיד יש למצוא את השילוב הנכון בין השניים, המותאם בצורה מושלמת לכלב הספציפי שבבעלותכם.

תפריט נגישות